Quantcast
Channel: Bucatarescu » NEWS
Viewing all articles
Browse latest Browse all 4168

Retete noi la GRATAR pentru toamna 2020! Bonus: Galerie 18 FOTO

$
0
0

Confesiunile unui bucătar fericit

Terapia culinară cu bere
a a a a-01 a-02 a-03 a-04 a-05 ARIANNY CELESTE and BRITTNEY PALMER at Fourth of July Photoshoot a-07 a-08 a-09 a-10 a-11 a-12 coperta-ciocolata-500x500-1 matache-macelaru-coperta-500x500 retete-la-gratar_coperta-copy-500x500 Pentru orice amator de barbecue: Rețete la grătar „altfel”!
Matache Măcelaru ‒ Rețete cu dichis de altădată
Cărbunii s-au încins, iar carnea și cârnații sfârâie ademenitor! Haideti, totuși, să venim și cu ceva nou la masă! Nu e chiar o blasfemie să înfășori bananele verzi în… fâșii străvezii de bacon și să ungi ceafa de porc cu o reducție de vin, dulceață și mirodenii…

După cum, fără a neglija fleicile, mititeii și cârnații tradiționali, merită încercate și altfel de rețete, care combină altfel ingredientele, propunând, adesea asocieri surprinzătoare: pepene la grătar cu mentă și „zahăr” de stevia, prăjitură de ciocolată cu varză murată, coaste de porc cu ghimbir la grătar, frigărui Teryiaki cu ananas, mușchi de vită cu brânză, vițel la grătar cu nectarine, plăcintă de cartofi dulci cu ciocolată și rom, negrese cu chipsuri din cartofi, burtă de crap cu bere, cârnăciori de raci, pui cu muștar și ulei de alune, piept de curcan cu costiță și ananas și… câte altele!
133 de rețete savuroase, după degustarea cărora veți exclama, precum Bucătărescu, Trăiesc ca să mănânc!
CEAPĂ UMPLUTĂ CU CARNE
Ingrediente:

2 cepe mari
1 lingură de ulei de soia
1 praz
½ ardei roșu
150 grame carne de vită macră
1 vârf de cuțit de ardei iute tocat
150 grame mozzarella
Mod de preparare:
Această rețetă se poate face și la cuptor, într-un vas de sticlă termorezistentă sau într-unul ceramic, însă pe grătar va căpăta o aromă aparte.
Se taie ceapa în cruce , apoi, cu ajutorul unei linguri, se curăță de miez, păstrând marginile sferei tari. Se picură puțin ulei de soia. Se învelește în folie de aluminiu sau, ca pe vremea (stră)bunicilor, într-o foaie de brusture. Se aranjează ceapa pe grătarul deja încins și se ține 25-30 minute. Se scoate și se pune deoparte. Se taie prazul și se trage la tigaie cu ulei și piper până se face auriu. Se lasă să se racească. Apoi, se combină legumele cu carnea de vită. Se condimentează cu piper și se amesteca bine. Se umple ceapa scobită cu amestecul rezultat. Deasupra, se pune mozzarella. Și se pune pe grătar, la fel învelită în folie de aluminiu, dar fără a acoperi partea de deasupra, cea cu „moț de mozza”, lăsându-se încă 8-10 minute, până când „capacele” de mozzarella se desăvârșesc, rumenindu-se frumos. Se servesc imediat, calde, eventual stropite cu un vin roșu ușor, chiar demidulce.
Pachet cărți Bucătărescu II numai 70 lei – 7 titluri!

1. Cel mai trăznit manual de gătit pentru copii;

2. Confesiunile unui bucătar fericit;

3. Terapia culinară cu bere;

4. Marea carte a murăturilor;

5. Cartea de bucate de Post;

6. Rețete de suflet – Cele mai gustoase bucate gătite în mânăstirile românești;

7. Pomana porcului și alte secrete ale bucătăriei de Crăciun

FRIPTURĂ DE VITĂ CU „OCHI” SAVUROS DE GRĂSIME
Carnea nu se pune pe grătar direct din frigider, ci este lăsată să se odihnească la temperatura camerei vreme de minimum 15 minute. Altfel, va intra în șoc termic și se va strânge inestetic pe grill. Noi am ales o bucată frumoasă de Rib-Eye, cu acel ochi savuros de grăsime. Rasa este Charolais și, pentru astfel de fripturi (400 grame), se folosesc numai animale cu vârsta până în doi ani.
Bucata de carne se unge cu puțin ulei de măsline extravirgin (se recomandă folosirea unui spray) și se asezonează cu fulgi de sare de mare, sare neagră vulcanică, mix cajun (pudră de usturoi, de ceapă și de feluriți ardei) și rozmarin.
Se folosește un grătar deja încins (în acest caz, pe cărbuni), care păstrează temperatura constantă, iar carnea este prăjită pe toate părțile, pentru a se forma o crustă aptă să rețină toată suculența. Coacerea se va face, practic, de la interior spre exterior, rezultatul fiind acea culoare specifică, rozalie, la interior. La fiecare rotire a cărnii, se modifică poziția cu 90 grade, pentru a se obține un caroiaj frumos.
După stagiul pe grătar, carnea se lasă să se liniștească la cald, la temperatură mică însă. În acest interval de 10-15 minute, friptura se relaxează, iar surplusul de lichid se scurge în mod natural, fără a mai păta, apoi, inestetic farfuria.
Pentru garnitură, se folosesc mai multe legume, de la cartofi și dovlecei la praz, morcovi și sparanghel. Legumele sunt blanșate (fierte la abur), apoi sotate ușor în unt topit cu ceapă. Din dovlecel, o parte se decupează în fâșiuțe extrem de subțiri, care se dau prin făină și se prăjesc pentru a fi crispy.
A sosit momentul să aranjăm friptura pe platou. Într-o parte, aranjăm cartofii, în cealaltă dispunem artistic sparanghelul cu morcovii și dovlecelul. Sugestia bucătarului șef: o casoletă ceramică discretă cu sos demi-glace, obținut din fierberea oaselor de vită, zeama fiind aditivată cu condimente și supusă, apoi, unei reducții severe. Înmuiați fără grijă bucățelele de carne în acest sos gustos!
OFERTĂ SPECIALĂ!

Pachet cărți Bucătărescu I numai 70 lei – 7 titluri!

1. Matache Măcelaru ‒ Rețete cu dichis de altădată;

2. Reţete vechi româneşti reinventate;

3. Retete vegetariene cu „gust” de carne;

4. Retete la gratar „altfel”;

5. Retete exotice cu peste si fructe de mare „pe gustul românilor”;

6. Rețete de Paște reinterpretate;

7. Alfabetul mâncării sănătoase

FÂȘIUȚE DE PORC GLAZURATE
Ingrediente:

700 grame piept de porc tăiat în fâșiuțe de 3 centimetri grosime
sare și piper negru
4 ardei iuți proaspeți
2 linguri miere
50 grame ciocolată amară (cacao 75%)
Mod de preparare:
Se încălzește grătarul. Fâșiuțelele de porc se sărează, se piperează și se așază cuminți pe grătar, unde trebuie să stea 30-35 de minute. Între timp, ardeii, din care s-au scos semințele, se amestecă împreună cu mierea într-un mixer. Se adaugă și ciocolata topită și se pasează bine. Fâșiuțele de porc se scurg bine de grăsime și se ung generos cu glazura de ciocolata înainte de a mai sta pentru încă 10 minute la copt pe grătar, într-o tavă.
Deliciul, prepus a fi o veche rețetă aztecă, se poate servi pe un pat de legume sotate, alături de cartofi fierți.
O carte de bucate cu multă ciocolată – AICI!

Pachet Poveștile Jariștei – 3 volume – 150 lei (preț inițial: 180 lei)!

Pachetul conține cărțile

1. Bucătăria Balkaniei

2. Tainica inimă a Bucurescilor

3. Plăcerile păcătoase ale gastronomiei

Puteți comandaCĂRȚI cu aceeași tematică AICI: www.eintegral.ro

Citeste si:


Viewing all articles
Browse latest Browse all 4168

Trending Articles


Garda Felina Sezonul 1 Episodul 6


Doamnă


BMW E90 invarte, dar nu porneste


Curajosul prinț Ivandoe Sezonul 1 Episodul 01 dublat in romana


MApN intentioneaza, prin proiectul sustinut si de PSD, sa elimine...


Zbaterea unei vene sub ochii


Film – Un sef pe cinste (1964) – Une souris chez les hommes – vedeti aici filmul


pechinez


Hyalobarrier gel endo, 10 ml, Anika Therapeutics


Garaj tabla Pasteur 48